История

италиански костюми

През 1991 г. Магдален Димитров създава бранда МОННИ МСД в отговор на търсенето на мъжки и дамски облекла с нова модерна визия, съответстващи на световните модни тенденции. Девет години по-късно компания Димитров закрива този бранд поради изчерпване на своята потребност и през 2008 г. създава марката DESIZO Monni. Брандът е иновативен, съвременен и се отличава с изключително качество на материалите и изработката. Появява се като естествено следствие от интензивното развитие на фирмата, модерното производство и оборудването с най-новите технологични постижения в областта на шивашкото производство. Спазването на най-високи стандарти и непрекъснатото усъвършенстване, печелят на компанията световна известност и тя започва да произвежда колекциите на марки като Valentino, CK, Hugo Boss, Zegna, Giorgio Armani, Carl Gross и други.

Брандът Desizo Monni се реализира в една производствена линия заедно с част от тези марки по една и съща най-висока италианска технология. Водещ продукт на марката е именно италианският костюм, създаден от висококачествени платове и ръчна обработка, подобрени и развити от различни поколения италиански специалисти, работили във фирма Димитров.

През 2010 г. е създаден и брандът MONNI, насочен към по-широка аудитория от почитатели на мъжката мода, с по-ежедневни предложения и носител на свеж младежки дух. От 2008 г. до 2014 г. брандовете DESIZO Monni и MONNI се развиват основно в България в столицата София, където компанията има 5 магазина.

Компания Димитров е структурирана в три производствени сгради, в град Плевен, на обща площ около 30 000 кв. м и е специализирана в производството на висококачествени сака, панталони, костюми и палта.

Новата сграда, в която се шият колекциите на Desizo Monni, Armani и Zegna е построена през ноември 2015 г. на площ от 14 000 кв.м. Тя е призната за най-модерното шивашко предприятие в България. Отличава се с изключителен дизайн на интериора и екстериора, проектирана със съвременна архитектура в духа на 21 век. Разполага с най-модерно оборудване и осигурява всички удобства за работа и пребиваване на своите служители. Тук работи квалифициран екип от мениджъри, моделиери, конструктори, шивачи и гладачи.

Сградата за сака, построена през 2006 г. e на площ от 11 000 кв. м и в нея се шият колекциите на Hugo Boss, Carl Gross и MONNI. Производствената част е съобразена с най-съвременните изисквания за шивашко производство. Административната част е на 3 нива и тук работи екип от професионалисти в областта на финанси, моден дизайн, маркетинг, реклама, човешки ресурси, иновации, технологичен отдел и връзки с клиенти и партньори.

Фабриката за панталони е на площ от 5000 кв.м и е построена през 1999 г. Всички сгради са напълно климатизирани, разполагат с компютърна система за мониторинг, вентилация, видео наблюдение, озвучаване и система за пожарогасене и в тях работят близо 1800 човека.

Със своята модерна база, висококачествен екип от професионалисти и технологично оборудване на световно ниво, компанията отговаря на високите критерии на своите клиенти и създава мода за ценители.

От години мениджмънтът на компанията инвестира в собствени дизайнери, някои от които завършили в Италия, които създават модните колекции на двата бранда MONNI и Desizo Monni. Служителите следят всички най-нови тенденции от света на модата и шивашкото производство, за които се информират от изложения и ревюта в Италия и преминават редица обучения.

bg_BG
en_US bg_BG