класически костюми

Церемония

Desizo Monni облича мъжа с въображение и неповторима елегантност. Марката създава за своите клиенти колекции, носещи истинската стойност на “Произведено в Италия”. Перфектна комбинация от италианска шивашка традиция и стилистична иновация. Desizo Monni предлага напълно завършена визия, като осигурява всичко, което е необходимо на един истински мъж, за да се чувства такъв във всеки един момент и важен повод от живота му.

Елегантният стил на Desizo Monni не е просто начин на обличане, а начин на себеизразяване. Черно, сиво и бяло, тоналностите на церемониалните облекла, комбинирани помежду си или съчетани в модерната изтънченост на едноцветието, където дори ризата, папийонката или фишуто са в тон, за да се създаде един уникален образ, завършен с безупречна кройка и внимателно подбран висококачествен италиански плат.

White Tie

White Tie е най-високата степен във формалното мъжко облекло. Този дрес код се изисква при събития като балове, кралски приеми и друг вид строго официални церемонии. Този тип облекло не дава почти никаква възможност за импровизиране. Всеки един детайл от визията е от изключително значение и е повече от задължителен.

В присъствието на особи, височайши и официални лица вечер мъжете носят пълно вечерно облекло, а именно- фрак, бяла жилетка от пике (само прислугата носи фрака с черна жилетка), бяла риза със счупена яка, двоен маншет и бутoнели, бяла вратовръзка – папийонка, черни панталони с двойни сатенени лампази, черни копринени чорапи и салонни лачени пантофи. В бутониерата има бяло цвете. При вечерни сватби се съблюдава именно този дрес код. При дневни, както също и молебени и погребения, е предписан жакет, светла жилетка, бяла риза пике, сиви райе панталони.

Фракът, този наследник на ливреята, представлява вид парадно сако с особена кройка – късо отпред и с удължени, лястовичеподобни поли отзад. Реверите са удължени и сатенирани, а панталоните с басти. При това предписание часовниците са джобни. В миналото се е носел в съчетание с цилиндър и бели ръкавици, пелерина и бял шал. Фракът е задължителен при официални приеми в посолства и при връчване на Нобелови награди. На поканите се отбелязва и декорация – ордени и отличия, с които лицето е удостоено.

класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми

Black Tie

Ако на поканата е отбелязано Black Tie, Tuxedo – това означава официално вечерно облекло, или смокинг.

Смокингът е традиционно черно, силно отворено на гърдите сако с дълги ревери от черна коприна, което се носи само след 18 ч. Появил се е в английското аристократично общество първоначално като облекло, подходящо за пушалните салони, в които се уединяват джентълмените, откъдето идва и името му, smoking jacket. Лъскавите ревери позволяват на пепелта от цигарите да пада свободно върху килима, тъй като се е считало за голямо неприличие да се тръска в пепелник. Събличал се е при напускане на пушалния салон. Днес смокингът е стандарт за вечерно мъжко облекло. Той се носи с папийонка в черен цвят и пояс. Ако кавалерът придружава дами в театъра или в операта, особено ако е в ложа, той непременно трябва да е в смокинг. Препоръчителните цветове са черно, тъмносиньо и бургундско червено, ако смокингът е от кадифе.

Панталоните към смокинга се отличават с един важен детайл – лампазите следва да са от същия плат, с който са тапицирани и реверите. Смокингът се носи с черни обувки, но в никой случай не лачени.

класически костюми
класически костюми
класически костюми

Formal/Semi-formal

В съответствие с дрескод Formal мъжете обличат класически костюм, желателно черен или вечерно син. В определени социални кръгове Semi-formal може да означава и Black Tie. Но в най-общия случай така се обозначава най-неофициалният от официалните стандарти за облекло, защото се дава по-голяма свобода за импровизация. Към смокинга може да се добави и жилетка вместо пояс и папийонка с друг цвят. Цветната жилетка също е допустима.

Като правило Semi- Formal предполага бели ризи с маншет „сандвич“ и бутонели, но също така може да се облече черна риза с папийонка. Подходящо облекло за вечерни партита или по-официални бизнес срещи, за които не е предварително упоменат конкретен дрес код.

На вечерно парти може да се облече и цветно, шанженирано сако с цветна риза и папийонка. В този случай панталоните трябва да бъдат в друг цвят, по правило черни. На официална среща с делови характер подхожда тъмносин костюм с едва забележимо райе или дискретно каре.

Пасват също мастиленосиньо, оловносиво, антрацитено, мишо сивокафяво, шоколаденокафяво. Отново бяла риза и вратовръзка в черно, в пастелни цветове, на точки, английско и американско райе и в никакъв случай на други фигури.

класически костюми
класически костюми
класически костюми

The groom

Венчавката е църковно тайнство и едно от най-важните събития в живота на всекиго. Церемонията ви задължава да положите извънредни усилия за стила на мъжкия костюм, който ще облечете. Младоженецът трябва да се чувства точно толкова специално, колкото е и самият ден за него. Перфектният сватбен костюм подчертава мъжкия силует и засилва индивидуалността, има луксозно излъчване благодарение на висококачествения плат и е завършен с всички необходими детайли и аксесоари, които са “бижутата” на младоженеца. Така се създава една съвършена визия, която издава изтънчен стил и елегантност. Всяка дреха от колекцията е създадена, за да покрие изискванията за един перфектен костюм. Следвайки желанията на своите клиенти ние създаваме цялостната визия до най-малкия детайл, като се грижим и за всички необходими промени, които да гарантират, че костюмът ще приляга идеално на своят собственик.

класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми
класически костюми

Trendy gentleman

Благороднически маниери и изтънчен вкус са отличителните белези на един истински джентълмен. Неговата естествена среда е сред висшето общество, където изискани вечерни партита, VIP събития и елитни клубове му дават възможност да представи себе си по най-добрия начин. Той винаги се отличава със своето ексцентрично и в същото време безупречно облекло.

класически костюми
класически костюми
класически костюми
bg_BG
en_US bg_BG