За брандовете

monni milanomonni milano
monnimonni
"Стилът е начин на кажеш кой си, без да се налага да говориш."

За нас

Собствеността и на двете марки е българска, като основен собственик е Магдален Димитров и неговото семейство.

Фамилията притежава и три фабрики, които се намират в град Плевен,
където е и централният офис на марките, като в групата компании работят около 1500 души.

Компания Димитров ООД е основана през 1991 г. от Магдален Димитров. Тя е специализирана в производството на мъжка дрехи – костюми, сака, панталони и палта. Компанията стартира дейността си с шест души персонал, а днес работят над 1500 души в производствен и административен отдел. 

Днес компанията е успешен партньор и произвежда мъжки облекла за най-големите световни марки, като Georgio Armani, Ermenegildo Zegna, Hugo Boss и Pal Zileri, а през годините на своето развитие компанията си партнира със световни марки като Ferre, Cherruti, Valentino, Calvin Klein .

Собствеността и на двете марки е българска, като основен собственик е Магдален Димитров и неговото семейство.Собствеността и на двете марки е българска, като основен собственик е Магдален Димитров и неговото семейство.
Стартът в модната индустрияСтартът в модната индустрия

Стартът в модната индустрия

"В началото беше един ентусиазъм от началото на 90-те години и желание за реализация на инициативата, която в онези години не можеше да бъде разкрита.", спомня си за старта в модния бизнес Магдален Димитров. "Още в началото, когато създадох фирмата, имахме участия в три издания на Пловдивския панаир и два златни медала като изложители от 1994 и 1995г.

Първото ни участие беше през есента на далечната 1993г. не като изложител, а като производител. Тогава се даваше възможност за участие с малък щанд за продажда на продукцията.", разказва Димитров. Споделя, че винаги е харесвал модата, и след 1990 година, когато е имал възможност да посещава световните столици и да гледа красивите облекла на известни модни марки, винаги си е мечтал някога да може да произвежда за тях. 

За най-върховия момент в историята на фирмата Магдален Димитров счита 2016г, когато е признат за основен доставчик и партньор на облекла с марките Georgio Armani и Hugo Boss. Тогава е изградена третата фабрика. В същия период преди две години идват и Zegna и се реализира голямо разширение в производството.

Източник: вестник Капитал - "Армани от Плевен" 

ФабрикиФабрики

Фабрики

През 2006 г. компанията изгражда втората си производствена сграда М1 – Димитров Д.Е., която отговаря на най-новите стандарти в производството на мъжки облекла и е в съответствие с новите технологии за производство по така наречената слепена технология, главно за клиентите Hugo Boss и Carl Gross. 

Тук в края на 2015 г. са разположени новите производствени линии на Hugo Boss за производство на сака и панталони в съответствие с най-новите постижения на технологичното оборудване в областта на шивачеството и изцяло проектирани от специалисти на Hugo Boss.

производствено – административен комплекс и Релакс клубпроизводствено – административен комплекс и Релакс клуб

През 2015 г. Димитров реализира последния си проект, създавайки производствено – административен комплекс и Релакс клуб с обща площ 15 280 квадратни метра. Състои се от три сгради – производствена сграда М3, чието технологично производство е проектирано от специалисти на Ermenegildo Zegna.

Дизайнът на сградата отговаря на всички съвременните екологични стандарти, идеята е работниците да произвеждат в силно естетична среда, за която Димитров се е погрижил не само като внедри най-модерния технологичен напредък в бизнеса, но и като създаде открито парково пространство за отдих и почивка по време на работния процес, както и създаването на помещения.

съвременните екологични стандарти, идеята е работниците да произвеждат в силно естетична средасъвременните екологични стандарти, идеята е работниците да произвеждат в силно естетична среда
Италианска технология - know-howИталианска технология - know-how

Италианска технология - know-how

В своите фабрики семейството произвежда основно висококачествени сака и панталони, като месечно произвежда 40 000 бройки за Хуго Бос и 10 000 бройки за Армани и Пал Зилери.

Продукцията на марката Мони 80% се създава в собственото производство, 10% в други български фабрики и 10% готов продукт от Турция – основно обувки и кожени изделия. Продукта е made in Bulgaria, като 60% от платовете са made in Italy с различно съдържание и 40% са от Азия.

Продукта на Desizo Monni Milano 80% от платовете и готовият продукт е "Made in Italy", като отделните платове и аксесоари се произвеждат по дизайн специално за Desizo Monni. 20% от продукцията на Desizo Monni Milano е "Made in Bulgaria", а именно ушиването на готовите изделия. 

Награди и Призове

Комплексът включва административна сграда за финансово и творческо управление с площ от 3500 квадратни метра, който спечели приза „Сграда на годината“ за 2018 г. Той е модерен и иновативен без алтернатива в България със стъклена фасада, огромен интериорен атриум с вградени зелени и цветни площи, шоурум и напълно отворени работни помещения – потопени в красотата на околната екологична среда.

Тези условия на работа в града привличат специалисти на високо ниво не само от страната, но и от чужбина. Създаването на тази сграда в близост до останалите производствени сгради се реализира въз основа на последната концепция на Димитров, най-специфична разработка и създаване на завършен продукт, както за клиентите на Димитров, така и за собствените марки Desiso Monni и Monni.

Награди и ПризовеНагради и Призове
Административна сградаАдминистративна сграда

Административна сграда

Комплексът включва административна сграда за финансово и творческо управление с площ от 3500 квадратни метра, който спечели приза „Сграда на годината“ за 2018 г. Той е модерен и иновативен без алтернатива в България със стъклена фасада, огромен интериорен атриум с вградени зелени и цветни площи, шоурум и напълно отворени работни помещения – потопени в красотата на околната екологична среда.

Изработени изцяло от еко материали – дървени подове, вътрешни стени от бетон и изцяло остъклена сграда, създава невероятни условия за работа на специалисти като дизайнери, конструктори, технолози, мениджъри и финансисти. Тези условия на работа в града привличат специалисти на високо ниво не само от страната, но и от чужбина. Създаването на тази сграда в близост до останалите производствени сгради се реализира въз основа на последната концепция на Димитров, най-специфична разработка и създаване на завършен продукт.

 дървени подове, вътрешни стени от бетон и изцяло остъклена сграда, създава невероятни условия за работа на специалисти като дизайнери,  дървени подове, вътрешни стени от бетон и изцяло остъклена сграда, създава невероятни условия за работа на специалисти като дизайнери,
Търговска мрежаТърговска мрежа

Търговска мрежа

Заповядайте в магазините ни в трите български града - София, Пловдив и Плевен и в новооткрития ни шоурум в Милано. 

В магазините на брандовете се предлагат дрехи от най-новите колекции - мъжки костюми, мъжки сака, мъжки панталони, мъжки ризи, палта и якета, пуловери и тениски, обувки и аксесоари. Ако търсите спортно елегантено сако или строго официален костюм - тук ще намерите и двата вида!

Професионален консултант ще Ви помогне в избора на точните артикули и ще Ви насочи към най-новите тенденции в мъжката мода.

Заповядайте при нас, където ще ви обърнем специално внимание и ще ви помогнем в избора Ви за вашия специален ден!